Vâlcea: 30 de femei şi nouă independenţi candidează la funcţiile de primar

Foto: youtube AEP

Peste 330 de candidaţi, dintre care 30 sunt femei şi nouă sunt independenţi, s-au înscris în competiţia pentru cele 89 de funcţii de primar în oraşele şi comunele din Vâlcea, unde, duminică, sunt aşteptaţi la urne peste 315.000 de alegători.

Potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului Vâlcea, la data de 16 mai, în judeţ erau înregistrate pe listele electorale 315.565 de persoane cu drept de vot, pentru care au fost organizate 434 de secţii de votare şi tipărite câte 347.838 de buletine de vot pentru fiecare tip de alegeri – primari, consilii locale, presedintele consiliului judeţean şi consiliul judeţean, respectiv pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. De asemenea, au fost confecţionate 326.322 de timbre autocolante şi 2.170 de ştampile cu inscripţia „Votat”.

Conform datelor publicate de Biroul Electoral Central, pentru funcţiile de consilieri locali din cele două municipii, nouă oraşe şi 78 de comune din Vâlcea candidează 5.497 de persoane, iar pentru cele 32 de funcţii de consilieri judeţeni s-au înscris 298 de candidaţi.

Pentru funcţia de primar în cele 89 de localităţi candidează 334 de persoane, dintre care nouă sunt independenţi, cei mai mulţi competitori fiind pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, unde sunt nouă candidaţi: actualul primar Mircia Gutău (PSD), Ion-Marian Lazăr (Alianţa Dreapta Unită – USR+PMP), Vicenţiu Mocanu (AUR), Virgil Pîrvulescu (PNL), Cristinel Dîrlescu (S.O.S. România), Ion Dicu (România Socialistă), Florin-Iulian Puican (Partidul Acum), Constantin – Mircea Stoica (independent) şi Daniel Buşe (independent).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: