30 de locuințe din România sunt jefuite zilnic, în timp ce locatarii sunt în concediu

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Hoții stau la pândă în timp ce proprietarii de locuințe sunt în vacanțe. Ultimele date ale Poliției arată că în fiecare zi aproape 30 de locuințe sunt jefuite în timpul concediilor.

Specialiștii spun că postările din vacanță sunt un pont pentru hoți. În perioada verii au loc cele mai multe  furturi din locuință, asta pentru că oamenii pleacă în concedii dar nu își asigură casele așa cum trebuie.

Dacă ne uităm pe statistici, anul trecut, în doar trei luni de la 1 iunie până la 31 august au avut loc 2.500 de furturi. Dacă facem un calcul vedem că sunt 27 astfel de infracțiuni în fiecare zi.

Capitala este în vârful acestor statistici cu 255 de furturi din locuință pe perioada verii a anului trecut.

Specialiștii recomandă să fim precauți atunci când plecăm de acasă pentru o perioada mai lungă. O ușa încuiată nu garantează siguranță locuinței. Pe lângă alarmele clasice sau camerele de filmat, montate în exterior, alte detalii cum ar fi o lumina aprinsă sau un televizor pornit pot da impresia că e cineva înăuntru. Toate se pot programa de la distanță cu ajutorul internetului și telefonului mobil.

O varianta mai ieftină dar care poate ține hoții la distanță ar putea fi o camera de supraveghere falsă. Practic ea funcționează doar cu baterii iar becul roșu care pâlpâie da impresia că înregistrează.

Pentru cei care locuiesc la curte, un câine de pază sau un gard modificat ar putea să încurce hoțul. De exemplu, proprietarii de case își pot construi o extensie din sârmă ghimpată sau din materiale care se rup ușor și cu zgomot.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: