Skip to content
Internațional

30 de români vor fi deportați din Marea Britanie după Brexit, deși lockdown-ul interferează cu această decizie

theflagshop.co.uk
" "

Ministerul de Interne britanic a anunțat că va continua procedurile de deportare a mai multor cetățeni români și polonezi după Brexit, în ciuda faptului că noile măsuri de lockdown interferează cu această decizie, punând în pericol și cetățenii deportați și pe cei din țara de origine, scrie The Independent, conform B1.ro.

Cele două zboruri din Anglia vor trimite înapoi în România și Polonia câte 30 de cetățeni. Zborul cu destinația România ar urma să ajungă miercurea viitoare, iar cel care trebuie să ajungă în Polonia ar trebui să sosească joi.

" "
" "

Nu se știe dacă autoritățile poloneze vor permite aterizarea aeronavei, deoarec zborurile din Regatul Unit sunt încă interzise în Polonia din cauza răspândirii noii tulpini de coronavirus.

Cu toate acestea, Ministerul britanic a anunțat că vor fi luate „măsuri adecvate” pentru a preveni răspândirea COVID-19, iar personalul care îi va escorta pe români și polonezi va purta mască, iar persoanelor deportate le va fi verificată temperatura înainte de a părăsi centrele de detenție.

Și ONU a avertizat că deportările forțate ar putea intensifica răspândirea COVID-19, punând presiune pe țările de destinație. De asemenea, Pierre Makhlouf, director adjunct al agenției care se ocupă de imigranții ilegali spune că este uluitor faptul că guvernul britanic forțează aceste deportări în situația unui lockdown.

„Așa cum guvernul a recunoscut, creșterea numărului de infectări a scăpat de sub control, iar nouă ni se cere să facem sacrificii imense pentru a proteja vieți și pentru a proteja NHS (sistemul public de sănătate din Regatul Unit). Bineînțeles că nu există nicio cale pentru ca aceste zboruri să se desfășoare în siguranță. Acest fapt arată disprețul nu doar pentru viețile celor deportați dar și pentru Regat și pentru țările de destinație”, a afirmat acesta.

Zilele trecute, Boris Johnson, a anunțat că va impune restricţii mai dure în Anglia, după ce țara a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în contextul sărbătorilor de iarnă.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus au crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei noi tulpini mai contagioasă a virusului.

Dacă vă uitaţi la cifre, nu există nicio îndoială că va trebui să luăm măsuri mai dure şi le vom anunţa în timp util. Epidemia este cu adevărat în creştere”, a transmis premierul britanic, care recent a declarat că restricțiile impuse în cadrul celui mai recent lockdown din Anglia vor fi ridicate gradual.

Premierul britanic a spus că legislaţia se va aplica până la 31 martie „nu pentru că ne aşteptăm ca lockdown-ul naţional deplin să continue până atunci, ci pentru a permite o ieşire constantă, controlată şi bazată pe dovezi din nivelurile de alertă”, în ciuda faptului că unii membri ai partidului său sunt nemulţumiţi de restricţiile „draconice” impuse în contextul pandemiei, cerând ca ele să fie înlăturate cât de curând posibil.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *