Skip to content
Politică

Ordonanța lui Dragnea face prăpăd în ACL. Direcția: PSD

Ordonanța de urgență care permite aleșilor locali să schimbe formațiunea din care fac parte fără să își piardă mandatul face noi ravagii în rândul Alianței Creștin Liberale.

După ce au rămas fără nici un primar în județul Buzău, ACL se desparte de nu mai puțin de treizeci și unu de aleși locali care au ales să treacă spre PSD.

Opt primari ai ACL Gorj, precum şi 23 de consilieri de la PDL au aderat la PSD pe baza Ordonanţei 55/2014, care permite migraţia aleşilor locali la alte partide, au anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, copreşedinţii ACL Gorj.

 Dintre cei opt primari, şase sunt liberali. Printre aceştia se numără primarul comunei Polovragi, Ştefan Făsuescu, primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, edilul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, dar şi cel din Aninoasa, Ilie Pietroi.

„Este o situaţie estimativă, întrucât după zece zile, când prefecturile sunt informate de plecări, atunci vom şti realitatea. Există şi oameni politici care au un caracter mai josnic şi nu vin să ne spună corect dacă pleacă sau nu la PSD. În acest moment, de la PNL, cu marjă, avem o plecare între şase şi opt primari, şase au plecat cu siguranţă din 19 primari, doi au spus că se mai gândesc. (…) Judeţul Gorj stă foarte bine ca neplecări. (…) La PNL am observat acum la acest transfer către PSD că aceiaşi primari care l-au trădat pe Mihai Mazilu în candidatura la Senat, aceiaşi primari care au tras pentru PSD în acea perioadă sunt cei care au plecat”, a declarat preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu.

De la PDL Gorj au plecat la PSD primarul comunei Samarineşti, Marian Ardeiu, şi cel al comunei Turburea, Ion Bârcă. De asemenea, PDL a pierdut şi peste 20 de consilieri locali.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *