Skip to content
Cultura Societate

Prinţul de Wales, la deschiderea galeriei cu fotografii de la Revoluţie, organizată la Londra de ICR şi Ambasada României

facebook

Prinţul Charles a fost prezent joi seara la inaugurarea expoziţiei de fotografie “Aperturile unei Revoluţii”, organizată la Londra de către Institutul Cultural Român şi Ambasada României în Regatul Unit, cu instantanee surprinse de fotoreporterii Agerpres în timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

Am fost deosebit de onorat sā il Avem pe Alteța Sa Regală Prințul de Wales ca invitat de onoare in deschiderea expozitiei de fotografie „Aperturile unei Revoluții”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Agerpres. Expoziția spune vizual povestea Revoluției Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timișoara și București”, a scris ambasadorul Dan Mihalache pe pagina sa de facebook.

Ambasadorul Dan Mihalache i-a mulțumit Prințului de Wales pentru înalta onoare de a celebra împreună cu poporul român momentele excepționale de curaj, în căutarea libertății, din Decembrie 1989.

Cu această ocazie, Magda Stroe, coordonatorul activității Romanian Cultural Institute in London, i-a prezentat ASR Prințul de Wales pe artiștii români care vizitează școli din Marea Britanie în cadrul proiectului educațional „Legacies of Courage / Moșteniri ale Curajului”, dedicat Revoluției Române. La eveniment au participat fotoreporterul Agerpres Sorin Lupșa, unul dintre autorii imaginilor expuse, membri ai comunității românești din Londra, precum și parteneri britanici ai Romanian Cultural Institute in London si ai Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

La sfârșitul vizitei, ambasadorul Dan Mihalache și Claudia Nicolae, director general Agerpres, i-au oferit ASR Prințul de Wales o fotografie din expoziție, care are mesajul „Copiii noștri vor fi liberi”.

Evenimentul a continuat cu proiecția filmului documentar „After the Revolution / După revoluție”, martor al societății românești imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Laurențiu Calciu și producătorul Rupert Wolfe Murray.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *