Skip to content
Coronavirus

38% dintre bulgari se tem că nu îşi vor putea plăti facturile

www.geniustravel.ro

Cea mai mare îngrijorare pentru bulgari în acest moment este legată de plata facturilor, potrivit unui sondaj telefonic al Gallup International, realizat cu 1.000 de oameni, în perioada 20 – 23 martie, relatează Duma.

Sociologii raportează că temerile inițial răspândite privind faptul că alimentele și medicamentele se vor termina în Bulgaria sunt acum mai puțin întâlnire – de la 13 la 27%.

Pe de altă parte, există îngrijorări cu privire la consecințele economice – 20% se tem că își vor pierde locurile de muncă, 29% că nu vor putea să își plătească împrumuturile, iar incapacitatea de a achita facturile curente îi îngrijorează pe 38% dintre bulgari. Din cauza epidemiei sunt panicaţi 22% dintre bulgari, cuprinşi de anxietate sunt 64%, iar seninătatea este prezentă la doar 12%.

Aproape toți respondenții spun că se spală pe mâini mai des, 80% folosesc dezinfectanți, 90% își limitează vizitele și 5% combat epidemia cu măști de protecție.

Oamenii nu numai că acceptă, ci și aprobă măsuri restrictive, susține Gallup.

Potrivit sondajului, între 88% și 94% aprobă interzicerea tuturor adunărilor publice, închiderea frontierelor pentru străini, interdicția de a călători în străinătate, informează hotnews.ro.

Cu toate acestea, opinia publică este împărțită cu privire la interzicerea deplasărilor între oraşe – 56% sunt „pentru”, 40% nu le consideră bune. Aproape identică este diferenţa cu privire la introducerea interdicţiilor seara.

Întrebați cum apreciază măsurile guvernului împotriva epidemie, 66% au declarat că sunt suficiente, 17% au spus că sunt exagerate, iar 15% au spus că sunt insuficienți.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *