Skip to content
Societate

4-1 pentru condamnarea lui Liviu Dragnea! Cine sunt judecătoarele care l-au trimis pe liderul PSD la închisoare

Inquam Photos / Octav Ganea

După trei ani de procese, Liviu Dragnea a fost condamnat azi la închisoare de un complet format din cinci judecătoare. Decizia este definitivă și a fost luată cu majoritate (4 din 5). Trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, preşedintele PSD a fost condamnat în iunie anul trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Apelul a fost judecat de Completul Penal 2, format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa, scrie Libertatea.

Acelaşi complet i-a eliberat din închisoare pe Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova La sfârşitul anului trecut, acelaşi complet a decis eliberarea mai multor condamnaţi care făcuseră contestaţie în anulare şi solicitaseră suspendarea executării pedepsei pedepsei, invocând nelegalitatea compunerii Completurilor de 5 judecatori. A fost suspendată executarea pedepsei şi pentru Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare pentru că din funcţia de procuror-şef al DIICOT şi cu încălcarea legii, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Adrian Videanu.

Noaptea, la câteva ore după decizia judecătoarelor, au fost eliberați din penitenciar Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova. Dan Şova fusese condamnat la 3 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora, Rudel Obreja la 5 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute, iar fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, acuzat de trafic de influenţă – la 4 ani de închisoare pentru că a primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu 30.000 de euro şi 303.000 de lei ca să intervină pentru atribuirea unui contract firmei UTI. În februarie a.c., Completul Penal 2 a admis contestaţia în anulare a fostului ministru al Energiei, dar şi a lui Dan Şova, anulând condamnările acestora şi reluând judecarea apelurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *