Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

4 ani de la tragedia Colectiv. Lucian Mîndruță: Politica poate și ucide oameni

Invitat în studioul Puterea Știrilor, jurnalistul Lucian Mîndruță a explicat cum este folosită tragedia din Colectiv în campania pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Jurnalistul a atras atenția că, la 4 ani de la tragedie, nu există vinovați, iar patronii clubului în care au murit 64 de tineri sunt liberi. Totodată, Mândruță a precizat că „nu câștigă nimeni din această poveste tristă în această campanie electorală, dar Ponta, Bănicioiu și gașca din jurul lor ies prost”.

" "

„Devoalez o chestie cu care eu însumi sunt de acord: poporului român trebuie să-i aduci aminte ce i s-a întâmplat pentru că el uită foarte repede. În noiembrie, singurul lucru la care se gândește românul este Crăciunul, cinstind vorbind. Dacă nu-i aduce aminte lucrurile care au fost puse pe răboj și apoi vor fi acoperite de praf, el va lua decizii în campanie care s-ar putea să fie niște decizii dominate de amnezie. Cumva e bine să-i aducem aminte poporului român ce i s-a întâmplat în acești 4 sau 5 ani. Corect este, însă, să-i aducem aminte de toate lucrurile care i s-au întâmplat, și bune și rele.

Apropo de Colectiv, unde e procesul? Unde sunt vinovații? Nu avem niciun vinovat. Ce se mai întâmplă cu vinovații din Colectiv? Patronii Clubului? Sunt liberi. Cei care au făcut acel club, au făcut structura, au acceptat porcăria aia pe pereți care i-a foc imediat sunt liberi.

Nu câștigă nimeni din această poveste tristă în această campanie electorală, dar Ponta, Bănicioiu și gașca din jurul lor ies prost. Ei erau acolo. Cel mai prost iese Bănicioiu, pentru că întrebat dacă este cazul să fie trimiși oamenii afară la tratament a zis că avem tot ce ne trebuie aici. A dat un răspuns politicianist. Politica poate și ucide oameni. Dacă îi trimiteau afară la tratament, poate unii scăpau”, a declarat Lucian Mîndruță, la Puterea Știrilor.

Noi imagini cutremurătoare din Clubul Colectiv

”Libertatea” a publicat joi, la patru ani de la tragedie, un film cu primele minute ale intervenției de la Colectiv, care a fost ținut secret până acum. Imaginile au fost filmate de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei.

Autorii articolului susțin ca aceste cadre nu au ajuns niciodată pe mâna procurorilor care anchetează cazul Colectiv, pentru că ar fi fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU. Este vorba despre o înregistrare care are aproape 21 de minute. Filmarea a început în Piaţa Bucur, la intrarea în fosta fabrică „Pionierul”, unde se văd o maşină de pompieri, una de SMURD şi o ambulanţă. În înregistrare se observa haosul care a domnit în primele minute ale intervenției.

DETALII AICI: Imagini cutremurătoare: filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse publicului, Guvernului și procurorilor FOTO VIDEO

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *