Skip to content
Puterea Știrilor Video

4 zile fără primar la Sectorul 1. Dan Tudorache: ”După ce am anunțat că am 200 de voturi peste Clotilde Armand a început jihadul”

PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, a declarat că cele 200 de voturi pe care le anticipa în plus față de contracandidata sa, Clotilde Armand, ar fi fost rezultatul numărătorii paralele a PSD. ”După acel anunț pe Facebook a început jihadul”, a spus primarul în funcție.

”Era numărătoarea paralelă făcută de partid, așa ne-a dat din procesele verbale pe care le-am primit de la reprezentanții noștri și era trecut că am cu 200 de voturi peste Clotilde Armand. După, a început jihadul, acuzații, care mai de care mai nefondate. E adevărat, ne-au făcut plângere penală pentru că au prins un băiat cu procesele verbale ale reprezentanților noștri, el doar le colecta.

Acum, în momentul de față, Secția 4 de poliție ne-a reținut cele 470 procese verbale, și gândiți-vă că erau de la primar general, Consiliu General, Consiliu Local, nu erau de primar de sector, adică unde era frauda?

Acestea au fost oprite de poliție, le-a făcut copie și acum cheamă fiecare reprezentant al PSD-ului să îmi confirme dacă este sau nu. Bineînțeles că procesele verbale semnate de reprezentanții noștri și de toți reprezentanții partidelor nu s-a făcut absolut nimic, e o chestiune normală”, a declarat Dan Tudorache la ”Puterea Știrilor”.

Cine sunt persoanele care apar în imaginile difuzate de Antena 3

Despre persoanele care apar în înregistrările difuzate de Antena 3 – imagini pe baza cărora PSD cere anularea alegerilor în Sectorul 1, acuzând o fraudă electorală – Dan Tudorache spune că a aflat de la reprezentanta PSD în Biroul Electoral că ”sunt membri USR”.

”Am întrebat înainte. Am întrebat-o pe colega mea, reprezentanta PSD în Biroul Electoral, dacă recunoaște pe cineva de acolo, și într-adevăr, pe lângă președintele BES-ului , personal tehnic erau și trei membri USR aflați pe lista de Consiliu, doar ei.

Eu când am fost la Biroul Electoral al Sectorului, cu 24 sau 48h înainte, voiam să asist la o numărătoare. Când am fost eu, respectivul jandarm mi-a spus să stau în tocul ușii și să privesc că nu am voie înăuntru, fiind de la PSD, dar trei reprezentanți USR erau perfect legali în acea cameră. Erau 100% trei candidați USR pentru Consiliul Local, pentru că doar candidații au voie să intre în BES. Pe lângă asta, doar candidații au voie, și nu știu ce căuta acolo Dan Barna, a fost filmat, pozat, dar nu avea dreptul să intre acolo.

Au intrat ilegal. Această cameră trebuie să stea în permanență sigilată. Când intri în acea cameră, desfaci sigiliul, faci un proces verbal, dar fără acordul Biroului nu poți intra doar că vrei, indiferent că ești președintele secției de votare. Nu a fost făcut un astfel de proces verbal și asta este una dintre probleme”, a mai spus edilul în funcție.

De asemenea, Dan Tudorache susține că, ”atât timp cât intri în acea sală, fiind singura încăpere unde ai o cameră de filmat, nu ai voie să scoți buletinele de vot din acea cameră”.

”Din acea cameră, buletinele vor pleca după 6 luni să se distrugă. A scos un sac, și după nu știu cât timp a adus un alt sac înapoi. Nu știu cine, dar din grupul lor. Dar nu e normal.

Într-o sală în care ai camere de luat vederi și vrei să faci o renumărătoare, trebuie să fie totul transparent, să deschizi, să numeri, și să faci ce a hotărât Biroul, nu ce a hotărât președintele, că nu e pe tarlaua lu maică-sa”, a adăugat Tudorache.

 

Dan Tudorache, la ”Puterea Știrilor”

Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Joi, 1 octombrie 2020

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *