400 de tone de alimente sunt în drum spre Gaza. O navă cu ajutor umanitar a plecat din Cipru

trafic maritim mare nava
Sursa foto: Nate Cheney on Unsplash

Un transport cu ajutoare alimentare destinat să ajungă în Fâșia Gaza a plecat sâmbătă din Cipru, la câteva săptămâni după ce eforturile umanitare din enclava asediată au fost grav perturbate în urma unui atac aerian mortal israelian care a ucis șapte lucrători ai ONG-ului World Central Kitchen (WCK).

Moartea lucrătorilor umanitari, șase dintre ei străini, a provocat un scandal internațional împotriva Israelului, care și-a asumat responsabilitatea pentru decese. Incidentul a determinat, de asemenea, ca cel puțin trei furnizori de asistență să-și întrerupă operațiunile în Gaza, printre care WCK, care a fost esențial pentru noul coridor maritim din Cipru, conform CNN.

Emiratele Arabe Unite au încheiat acum un parteneriat cu o agenție de ajutor pentru a trimite asistență crucială în Gaza prin portul israelian Ashdod. Un oficial din Emiratele Arabe Unite a declarat sâmbătă pentru CNN că nava încărcată cu ajutor alimentar critic a plecat sâmbătă printr-o relație cu American Near East Refugee Aid (ANERA). Nava, numită „Jennifer”, a părăsit portul Larnaca din Cipru la ora 9 a.m. locală (2 a.m. ET) și va dura aproximativ 25 până la 30 de ore pentru a ajunge în portul israelian Ashdod, potrivit șefului echipei de intervenție de urgență a ANERA din Cisiordania Mohenad Itayam.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: