Skip to content
Europa

4,2 miliarde de euro pentru Programul privind piața unică! Daniel Buda: Cetățenii, consumatorii, întreprinderile și autoritățile publice din întreaga UE pot profita de integrarea pieței

Facebook/Daniel Buda

Consiliul Europei a adoptat Programul privind piața unică pentru perioada 2021-2027, în valoare de 4,2 miliarde de euro, care reunește activități din 6 alte programe diferite, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda.Oficialul european a explicat pe pagina sa de Facebook că vor exista anumite facilități ce vor permite cetățenilor, consumatorilor, întreprinderilor și autorităților publice din întreaga Uniune Europeană, să profite pe deplin de integrarea pieței.

”Piața unică, principalul motor economic al Uniunii Europene! Recent, Consiliul a adoptat poziția cu privire la Programul privind piața unică pentru perioada 2021-2027, un program în valoare de 4,2 miliarde de euro. Acesta reunește activitățile finanțate în prezent în cadrul a șase programe diferite. Principalul obiectiv al Programului pentru Piața Unică este de a permite cetățenilor, consumatorilor, întreprinderilor și autorităților publice din întreaga UE să profite pe deplin de integrarea pieței. În acest sens, va facilita următoarele:

– va sprijini punerea în aplicare și asigurarea respectării legislației Uniunii în domeniul pieței interne a bunurilor și serviciilor, al supravegherii pieței, al standardizării, al politicii în domeniul concurenței și al serviciilor financiare

– va furniza servicii de consultanță întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), în special prin intermediul rețelei europene a întreprinderilor

– va finanța activități legate de protecția consumatorilor și responsabilizarea utilizatorilor finali din domeniul financiar.

– se va concentra pe protecția unui lanț de aprovizionare cu alimente sigur și durabil, care este necesar pentru a permite funcționarea eficientă a pieței unice.

– va finanța furnizarea de statistici europene de înaltă calitate privind toate politicile Uniunii”, a transmis Daniel Buda pe contul său oficial de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *