445 de cazuri noi de rujeolă în România

Rujeolă
Sursa foto: Facebook / Discovery România

Aproape 2.500 de cazuri de rujeolă au fost confirmate anul acesta în România, iar în ultima săptămână au fost 445. Cele mai multe cazuri noi au fost în Braşov – 166 în doar 7 zile. Acolo, spun autorităţile, probleme sunt în comunităţile de romi, unde se refuză constant vaccinarea.

Soluţia ar fi mediatorii sanitari, dar aceştia lipsesc în multe zone. Peste 160 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Brașov în ultimele zile. Autorităţile se plâng de refuzul constant de vaccinare în comunităţile de romi. De acolo era și copilul de 7 luni care a murit după ce a luat boala de la un frate nevaccinat. În ciuda campaniilor de vaccinare duse de DSP şi mai multe ONG-uri, accoperirea vaccinală este de 75 % la nivelul județului.

Ionuț Androne, coordonatorul Partidei Romilor Pro Euro: În judeţul Braşov sunt destul de multe localităţi unde nu există medic de familie, nici punct de lucru, nici vorbă de mediator sanitar. Oamenii se îndreaptă către noi sau alți lideri din comunitate. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţi: În astfel de comunităţi singura soluţie este să găsim din cadrul comunității mediatori sanitari. E o situație legată nu numai de faptul că ei aparțin unei anumite comunități, o comunitate defavorizată.

Sunt supraaglomerați, stau foarte multe persoane în aceleași încăperi. În Hunedoara, de la 2 cazuri înregistrate în urma cu o săptămână, acum sunt 46 de copii cu rujeolă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: