Skip to content
Coronavirus

45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud ajung în România

news.ro

Circa 100.000 de combinezoane de protecție pentru personalul medical vor ajunge în țară cu un zbor efectuat de un avion militar al Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de la baza aeriană Papa din Ungaria. Costurile cursei efectuate cu o aeronavă C-17 Globemaster III sunt acoperite de guvernul american, informează g4media.ro.

”Echipamentele, constând în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră”, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Este cel de-al treilea zbor efectuat la cererea MApN de la baza din Ungaria, care este utilizate în comune de mai multe țări membre ale NATO pentru efectuare de misiuni de urgență.

”Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren”, a precizat MApN.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic, care cuprinde, în prezent, alături de țara noastră, alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *