Skip to content
Puterea Știrilor Video

47.000 de persoane cu credite Prima Casă și-au amânat ratele. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Programul continuă și anul acesta

PS News
" "

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”,  Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a vorbit despre facilitățile oferite prin OUG 37 persoanelor care au contractat credite prin programul Prima Casă.

„Am avut 47.000 de persoane fizice care contractaseră un credit prin programul Noua Casă, cărora li s-au amânat ratele la plată și un număr de 112 IMM-uri, dar doar cele care au avut un credit garantat de către fond. Numărul celor care au beneficiat anul trecut de acest program este mult mai mare, de aproximat 250 de mii de beneficiari. 

" "
" "

Ordonanța 37 ce prevede amânarea ratelor este și acum operațional, s-au dat normele care au fost publicate săptămâna trecută de către Guvernul României și aceeași perioadă a fost prevăzută și pentru anul acesta. Programul continuă și anul acesta, a fost aprobat prin ordonanță de Guvernul Cîțu, au fost date normele de implementare. Vor putea veni până la 15 martie acele persoane fizice sau juridice care doresc o amânare trebuie să facă o cere către instituția bancară pentru a întra în acest program”, spune Dumitru Nancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *