Israelul cere demisia secretarului general al ONU, după declaraţii ale acestuia în Consiliul de Securitate

Antonio Guterres
Sursa foto: Twitter (X) / Antonio Guterres

Israelul a cerut demisia secretarului general al ONU, António Guterres, după ce acesta a declarat că „atacurile îngrozitoare” comise de Hamas împotriva Israelului la 7 octombrie nu pot justifica „pedeapsa colectivă a poporului palestinian”. În plus, a spus el, atacul asupra Israelului nu a avut loc „într-un vid”, ci a urmat după „56 de ani de ocupaţie sufocantă” pentru poporul palestinian de către Israel, relatează CNN şi The Guardian.

 

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a declarat că Guterres ar trebui să demisioneze, calificând discursul drept „şocant”. El a spus că liderul ONU nu este potrivit pentru a conduce organizaţia, pentru că acest discurs arată că este „complet deconectat de realitatea din regiune şi priveşte masacrul comis de teroriştii nazişti din Hamas într-un mod distorsionat şi imoral”.

Şi ministrul israelian de externe Eli Cohen, care s-a aflat marţi la ONU, a declarat că refuză să se întâlnească cu Guterres şi că „nu este loc pentru o abordare echilibrată”.

Emoţiile au fost puternice în Consiliul de Securitate al ONU, marţi, după ce secretarul general António Guterres a făcut apel la „o încetare imediată a focului din motive umanitare”, afirmând că în Gaza se înregistrează „încălcări clare ale dreptului umanitar internaţional”.

 

 

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL