50.000 de italieni vânează specii protejate fără control, din Balcani până în România

Sursa foto: Pexels

Există persoane care îți garantează că este posibil să omori trei urși în trei zile. Totul depinde „doar de bugetul pe care îl ai”. Alții, în schimb, propun ca, în așteptarea urșilor, să omoare niște lupi. Și mai există și cei care pun la dispoziția turiștilor, în România, „patru milioane de cartușe de muniție”. Patru milioane, este o glumă? „Nu, nu, avem și 600 de puști.”

În Italia există zeci de agenții – oficial, ceva mai puține – care se ocupă de turism cinegetic în străinătate. Vânătorii locali sunt ocupați cu rezervările de la sfârșitul lunii iulie până în decembrie. Prin urmare, atât în perioada în care sezonul de vânătoare din Italia este încă închis, cât și atunci când este în plină desfășurare, arată o anchetă a publicației italiene Il fatto quotidiano, citată de Rador Radio România.

În realitate, însă, nu se oprește niciodată, pentru că, de exemplu, în Europa de Nord există posibilitatea de a vâna primăvara și, dacă vrei să faci ceva și mai grozav, poți opta pentru destinații mai exotice: din Nepal până în Africa de Sud, trecând prin Argentina și Zambia. Ce se vânează? Tot ce vrei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: