Liber la vânzarea de petarde şi pocnitori, chiar dacă legea le interzice

Un adolescent dintr-o comună din Alba a fost grav rănit, după ce s-a jucat cu o petardă. A încercat să o aprindă și aceasta a explodat. Echipajul SMURD l-a găsit în stare de șoc pe băiatul de 15 ani, cu răni la un picior. Polițiștii atrag atenția că petardele și pocnitorile, foarte la modă în această perioadă a anului, sunt periculoase. Însă, chiar dacă legea interzice comercializarea lor, sunt la discreție în piețe și la colțurile străzilor. 

Pe lângă tarabele încărcate, polițiștii trec, iar oamenii cumpără, fără să țină cont că linia dintre distracție și tragedie poate fi una extrem de fină.

„Sunt periculoase. Dacă cei care sunt în drept să facă ordine nu se ocupă pentru așa ceva și îi lasă, ce să facem?”, spune un bărbat.

Cosmin Lupu – purtător de cuvânt al IPJ Olt: „La o locuință din municipiul Slatina, bărbatul ar fi deținut 2276 de obiecte de distracție cu conținut pirotehnic. Întreaga cantitate, în greutate de peste 200 de kilograme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: