50% din traficul pe internet este format din roboți: „O amenințare omniprezentă și în creștere”

Sursă foto: X

Doar jumătate din traficul generat online este uman, iar ponderea dependentă de mașini crește pentru al cincilea an consecutiv, relatează Corriere della Sera.

Doar jumătate din traficul generat online este uman, iar ponderea dependentă de mașini crește pentru al cincilea an consecutiv, relatează Corriere della Sera.

Elon Musk vorbit despre problema roboților de pe X. Potrivit acestuia, singura modalitate de a-i contracara este introducerea unei „taxe” simbolice de un dolar, pentru noii utilizatori. Asta pentru că inteligența artificială ar putea de acum înainte să ocolească cu ușurință testele „Ești un bot?”. Dar problema roboților este una care nu afectează doar X, ci orice industrie sau companie de orice tip sau mărime. Sunt vizate în special API-urile (interfețele de programare care permit unui serviciu să comunice cu alte servicii), conturile și informațiile sensibile, scrie G4Media.ro.

Raportul agenției de securitate Thales este necruțător. Potrivit datelor, roboții reprezintă aproape jumătate din traficul de internet la nivel global. În plus, traficul de internet automatizat și rău intenționat, asociat cu roboții, este în creștere pentru al cincilea an consecutiv.

„Boții sunt una dintre cele mai răspândite și în creștere amenințări cu care se confruntă fiecare industrie”, spune Nanhi Singh, General Manager, Application Security la Imperva, o companie din cadrul Thales Group.

Cifrele sunt alarmante. Roboții rău intenționați reprezintă 32% din întregul trafic de internet. În timp ce 44% din toate atacurile care obțin informații de la utilizatori vizează puncte finale API.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: