Skip to content
Internațional

500.000 de oameni au ajuns la sapă de lemn din cauza costurilor medicale din timpul pandemiei de COVID-19

economictimes.com

Peste jumătate de miliard de oameni au fost împinşi către o sărăcie extremă în 2020 din cauza cheltuielilor medicale suportate în timpul pandemiei de COVID-19, au anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Banca Mondială.

Pandemia de COVID-19 a perturbat funcţionarea serviciilor medicale la nivel global şi a declanşat cea mai gravă criză economică de după anii 1930, afectând şi mai mult situaţia precară a mai multor oameni, cărora le-a fost şi mai greu să plătească pentru asistenţă medicală, se arată într-un comunicat comun publicat de cele două organizaţii.

Toate guvernele trebuie să reia imediat şi să accelereze eforturile pentru a se asigura că fiecare dintre cetăţenii lor poat avea acces la servicii medicale fără să se mai teamă de consecinţe financiare”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a îndemnat guvernele lumii să îşi sporească atenţia asupra sistemelor de sănătate şi să rămână angajate pe calea care duce spre asigurarea medicală universală, un ideal în care toţi oamenii ar trebui să aibă acces la serviciile medicale de care are nevoie, fără să întâmpine dificultăţi financiare.

Asigurările de sănătate reprezintă o chestiune politică majoră în Statele Unite, una dintre puţinele ţări industrializate care nu a adoptat o asigurare universală pentru cetăţenii săi, transmite Reuters, potrivit adevarul.ro.

Pe plan global, pandemia de COVID-19 a agravat şi mai mult lucrurile, iar programele de vaccinare au înregistrat un regres pentru prima dată în ultimii 10 ani, în timp ce numărul deceselor cauzate de tuberculoză şi malarie a crescut.

„Într-un context fiscal marcat de constrângeri, guvernele vor trebui să facă alegeri dificile pentru a proteja şi a creşte bugetele pentru sănătate”, a declarat Juan Pablo Uribe, director global pentru sănătate, nutriţie şi populaţie în cadrul Băncii Mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *