Skip to content
Internațional

579 de ani de la înființarea Colegiului Eton. Care sunt personalitățile politice care au învățat aici

Eton College

Lângă castelul Windsor, locul unde regina Elisabeta a II-a îi petrece sfârșitul de săptămână, se află faimosul colegiu Eton, școala de băieți care a dat 19 prim-miniștri britanici.

Fondat în 1440 de regele Henric al VI-lea al Angliei, colegiul Eton din Berkshire a fost fost inițial destinat școlarizării a 70 de elevi numiți “King’s Scholars” (bursierii regelui). Puţin câte puţin, aceşti „bursieri ai regelui“ au fost înlocuiţi de nobilime, apoi de copiii burghezilor înstăriţi.

Considerată cea mai prestigioasă școală din Marea Britanie, Eton a educat personalități politice celebre precum Margaret Thatcher, John Major, Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, prinții Henry și William.

Tot aici au învățat oameni celebri ca Ducele de Wellington, economistul John Keynes, George Orwell, Henry Fielding, Ian Fleming, poetul Shelley, Aldos Huxley.

Prestigiosul pensionat de băieţi reuneşte astăzi aproape 1.300 de elevi, care plătesc o taxă de școlarizare de 39.000 de euro pe an.

Fiecare elev are propria sa cameră şi este repartizat într-una din cele 26 de case care poate adăposti până la 50 de elevi, fiecare casă fiind condusă de un ”house master”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *