Skip to content
Politică Sănătate Societate

58 de persoane au murit din cauza gripei. Fost ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, recomandări de ULTIMĂ ORĂ

agerpres.ro.
" "

Este oficial: în România este epidemie de gripă. Autorităţile au hotărât să declare epidemia după ce, timp de trei săptămâni consecutiv, numărul de cazuri diagnosticate şi confirmate cu laboratorul a depăşit estimările specialiştilor.

În acest context, PSnews.ro a luat legătura cu fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care ne-a precizat că, faptul că 58 de persoane au murit din cauza virusului gripal, în opinia sa, ar trebui să nască mult mai multe semne de îngrijorare.

" "
" "

”Eu nu am toate datele oficiale, trebuie să cred ceea ce am văzut în presă. Au murit mulți oameni din această cauză iar asta mie mi se pare foarte grav. Nu e o chestiune nici de luat în glumă, nici de tratat superficial. Totuși, vorbim de atâtea persoane care au decedat. M-aș uita uita foarte atent: n-a fost nici vreun accident, nici vreun cutremur, a fost o gripă.

Aș face o recomandare către autorități, dincolo de comunicările publice – care sunt foarte binevenite – să se asigure și partea de infrastructură. TAMIFLU, de exemplu. Cineva îmi spunea că în farmacii încă nu există TAMIFLU. Lucrurile astea trebuiau făcut înainte. Am văzut, de exemplu, că s-au mai achiziționat, în regim de urgență, 30.000 de doze de vaccin antigripal. Păi, dacă facem un calcul așa, noi suntem 19 milioane în țară. Este total insuficientă cifra. Asta e o chestiune…poate o crede cineva neavizat. Lucrurile ar trebui tratate cu mai multă seriozitate”, a declarat fostul ministru al Sănătății.

Totodată, Bănicioiu a oferit și câteva indicații necesare prevenirii contactului cu virusul gripal.

”Lucrurile ar trebui privite și din prisma aglomerărilor și comunităților profesionale, școlare. Înțeleg că s-a oprit accesul elevilor la școală pe o perioadă limitată, dar poate că ar trebui și asta evaluată foarte atent pentru că cel puțin în rândul copiilor cam așa se transmite virusul.

Categoriile de risc, categoriile profesionale din spitale: limitarea accesului pacienților sau a vizitatorilor. Este o modalitate de a-i proteja pe cei care vin în contact cu potențialii pacienți ulterior. Cel mai important: asigurarea necesarului pentru tratament, asigurarea medicației și chiar a dozelor de vaccin”, a conchis acesta.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *