Skip to content
Sănătate

6 din cei 7 pacienți arși la Piatra Neamț au murit. Florin Bodog: Cu siguranță, transferul nu le-a făcut bine, niciunui pacient nu-i face bine așa ceva

PS News PS News

Contactat de PS News, fostul ministru al Sănătății, medicul Florian Bodog este de părere că moartea celor 6  pacienți cu Covid-19 din cei 7 mutați de la Piatra Neamț la Iași după incendiul de la ATI a fost cauzată probabil de opreațiunea de transfer, pentru că, spune el, ”orice perturbarea a situației unui pacient îi diminuează șansele de supraviețuire”.

„Nu pot să fac niciun comentariu cu privire la modul în care a fost influențată evoluția lor ca urmarea a transferului sau a mutării dintr-o parte în alta, pentru că sunt și alți pacienți care sunt transferați. Însă, eu cred că absolut orice pacient, indiferent de afecțiunea pe care o are, dar în special pacienții infectați cu SARS Cov-2, ar trebui să fie stabili și să fie internați în condiții corespunzătoare. Adică nu facem supraaglomerări de secție și după îi mutăm, trebuie să îi plasăm cât mai devreme în secții în care să își poată face tot tratamentul, nu tot să îi plimbăm, decât în situații de urgență.

E regretabil că s-a ajuns ca acești pacienți să fie transferați, normal că ridică semne de întrebare cu privire la ceea ce s-a întâmplat, însă nu voi face mai multe comentarii”, spune fostul ministru al Sănătății.

Întrebat dacă sistemul medical din România a fost cel care le-a adus sfârșitul celor șase pacienți, Florian Bodog răspunde: „Nu aș putea să fac astfel de afirmații, pentru că nu cunosc starea pacienților la momentul la care s-au internat, dar nici la momentul la care au fost transferați”.

„Cu siguranță, transferul nu le-a făcut bine, niciunui pacient nu-i face bine așa ceva. Orice perturbarea a situației unui pacient îi diminuează șansele de supraviețuire”, a conchis medicul.

Miercuri a murit încă unul din cei șapte pacienți cu Covid transferați la Iași după incendiul de la Spitajul Județean din Piatra Neamț, anunță PressHub. Este vorba de o femeie în vârstă de 67 de ani care suferea de mai comorbidități respiratorii și cardiace.

În acest moment, un singur pacient din cei transferați de la Piatra Neamț la Iași mai trăiește, deși la începutul acestei săptămâni reprezentanții unității medicale spuneau că ultimii doi pacienți rămași în viață aveau o evoluție mai bună. Atunci medicii sperau ca starea de sănătate a pacienților să continue să se amelioreze și să fie transferați de la Terapie Intensivă pe un salon de pacienți confirmați cu COVID-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *