Skip to content
Politică

60 de morți în două atentate ISIS. Au fost vizate două moschei

www.antena3.ro

Circa 60 de persoane au murit vineri în două atentate teroriste comise în două moschei din Afganistan, unul vizând minoritatea șiită, la Kabul, iar un altul pe cea sunnită, în provincia Ghor.

Atacul sinucigaș de la Kabul a lăsat în urmă aproape 40 de morți și 45 de răniți, arată cel mai recent bilanț al Ministerului de Interne din Afganistan. Un bărbat înarmat a deschis focul în mijlocul mulțimii de credinciosi șiiți din moscheea Zaman, după care s-a aruncat în aer.

Deși nu a fost deocamdată revendicat, acest atentat ar fi fost cel mai probabil pus la cale de gruparea Stat Islamic, alcatuită din extremiști sunniți și care a revendicat majoritatea atentatelor împotriva șiiților, relatează digi24.ro.

Și o moschee sunnită a fost vizată de un atac în provincia Ghor, din centrul țării. Potrivit Ministerului de Interne, bilanțul se ridică în acest caz la mai mult de 20 de morți și 10 răniți. Guvernatorul provinciei exclude ideea unui atac cu caracter religios, susținând ca ținta vizată ar fi fost comandantul poliției din aceasta provincie.

Săptămâna aceasta, alte trei atacuri sângeroase au avut loc în Afganistan, marți și joi, contra unor baze sau clădiri ale serviciilor de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *