Skip to content
Politică

60000 de sarmale, împărțite la Iași pelerinilor după ce s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva

Info Iasi

Peste 60.000 de sarmale au fost împărţite, duminică, pelerinilor, după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unii oameni aşezându-se la rând înainte de finalul slujbei, pentru a fi siguri că prind o porţie de mâncare.

Sarmalele au fost pregătite la cantina Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC), instituţie aflată în subordinea Primăriei Iaşi, însă au existat şi restaurante ieşene care s-au alăturat iniţiativei municipalităţii, potrivit news.ro.

La eveniment a fost prezent şi primarul Mihai Chirica, care a apărut în curtea DAC având eşarfa tricoloră la gât. Edilul ieşean a stat de vorbă atât cu oamenii, cât şi cu bucătăresele care serveau mâncarea.

Chirica a spus că tradiţia trebuie respectată şi că, în fiecare an, pe 14 octombrie, pelerinii care vin la Iaşi vor putea servi sarmale, dar şi vin, după slujba de la Catedrala Mitropolitană.

Zeci de poliţişti locali au fost mobilizaţi în zonă, iar accesul în curtea DAC a fost permis în grupuri de 25-30 de persoane, pentru a se evita îmbulzeala.

Au existat oameni care s-au aşezat la rând cu zeci de minute înainte de terminarea slujbei, pentru a ajunge printre primii la oalele cu sarmale.

În urmă cu câteva zile, liberalii ieşeni au cerut primăriei să renunţe la obiceiul de a oferi sarmale gratis pe 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, pe motiv că este jignitor pentru demnitatea unui om să-l pui să stea la coadă pentru o porţie de mâncare.

Liderul PNL Iaşi, Marius Bodea a precizat că imaginea este una a „dezolării” şi că „genul acesta de a cumpăra cu un blid de mâncare ascunde neputinţa şI incompetenţa, fiind un tichet spre linişte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *