Podoliak îl acuză pe Orban de comerț cu viețile ucrainenilor: „Nu înțelege prețul plătit de Ucraina”

Viktor Orbán
Sursa foto: facebook// Viktor Orbán

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, la Interviurile Digi24.ro, că premierul ungar, Viktor Orban, face comerț cu viețile ucrainenilor, adăugând că, „din punctul de vedere al reputației țării pentru următorii cinci, zece ani, este o decizie incorectă”, care va aduce pierderi.

Consilierul lui Volodimir Zelenski a fost întrebat ce îi transmite premierului ungar, Viktor Orban, care încearcă să blocheze noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și livrarea de ajutor din partea UE către Ucraina.

„Eu cred că sunt comunicări cu Orban pe diferite paliere, diferite țări din Europa, inclusiv reprezentanții Comisiei Europene, și doamna von der Leyen și domnul Michel, care știu să pună accentul unde trebuie. Ce pot adăuga eu, și nu mă îndoiesc de faptul că ei știu să spună lucrurilor pe nume, nu știm dacă domnul Orban înțelege aceste cuvinte, e că aici și acum poți avea unele venituri de pe urma prieteniei cu Rusia sau avantaje politice. Tu poți negocia unele poziții mai favorabile și așa mai departe”, a explicat Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei.

Podoliak a mai adăugat că Viktor Orban face comerț cu viețile ucrainenilor, explicând că, „din punctul de vedere al reputației țării pentru următorii cinci, zece ani, este o decizie incorectă”.

„Va aduce pierderi. Dacă e să facem un calcul corect, el ar trebui să susțină poziția unanimă a UE în raport cu Ucraina. Cel mai important, pentru Ucraina este extrem de dificil să privească la modul în care un om nu înțelege prețul pe care-l plătește Ucraina pentru dreptul de a rămâne o țară liberă și suverană”, a mai spus el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: