7 ani şi 10 luni de închisoare pentru un infirmier dintr-un centru al DGASPC care a bătut un bătrân

judecător judecată proces
Sursa foto: Freepik

Judecătorii Tribunalului Prahova l-au condamnat, marţi, la 7 ani şi 10 luni de închisoare pe un bărbat care a lucrat ca infirmier într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova în care sunt îngrijite persoane adulte cu handicap şi care, în luna august a anului 2021, a bătut un bătrân internat în centru, victima fiind lăsată să moară fără ca angajaţii centrului să solicite sprijin medical.

Infirmierul a fost găsit vinovat pentru infracţiuni de loviri cauzatoare de moarte, dar şi pentru purtare abuzivă, el lovind şi o a doua victimă, pe fratele bărbatului care a murit, internat în acelaşi centru.

 

„Condamnă pe inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian, la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (faptă din data de 01.08.2021, persoană vătămată Mustăţea Nicolae) . (…)

Condamnă pe inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (faptă din data de 01.08.2021, persoană vătămată Mustăţea Nicolae). (…)

Condamnă pe inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (faptă din data de 01.08.2021, persoană vătămată Mustăţea Marcel). (…)

Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 10 luni închisoare, în final inculpatul Cordonaş Ştefan Dorian executând pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 10 luni închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie”, este sentinţa Tribunalului Prahova, pronunţată marţi.

 

Prin aceeaşi sentinţă, completul de judecată interzice inculpatului mai multe drepturi, inclusiv dreptul de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv aceea de infirmier, pe o durată de 5 ani.

Datele sale vor fi introduse, prin decizie a instanţei, în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În plus, el are de plătit, conform sentinţei, peste 160.000 de lei daune morale rudelor victimelor sale, dar şi câteva zeci de mii de lei cheltuieli judiciare.

 

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL