CE: 7 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură

comisia europeana UE
Sursa foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană a lansat marţi un apel de proiecte pentru transporturi, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei, iar în cadrul acestui apel peste 7 miliarde de euro vor fi disponibili pentru proiecte noi de infrastructură, modernizări şi îmbunătăţiri pe reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), care implică transportul feroviar, căile navigabile interioare, porturile maritime sau fluviale, şi infrastructura rutieră, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

De asemenea, vor fi eligibile şi proiectele care ajută Culoarele Solidarităţii UE-Ucraina, create pentru a facilita exporturile şi importurile Ucrainei şi Moldovei. Pentru prima dată, entităţi şi autorităţi din Ucraina şi din Moldova pot solicita direct finanţare din partea UE în cadrul acestui apel de proiecte, graţie semnării acordurilor de asociere la CEF cu cele două ţări la începutul acestui an.

„Acest apel de proiecte va fi cel mai mare din punct de vedere al bugetului disponibil în perioada 2021-2027. Punem la dispoziţie peste 7 miliarde de euro pentru proiecte care vor sprijini un sistem de transport inteligent şi durabil, cu accent pe proiectele transfrontaliere între statele membre. Vremurile pe care le trăim ne-au demonstrat din nou importanţa de a avea o reţea de transport puternică de căi ferate, căi navigabile interioare şi rute maritime, care să sporească competitivitatea industriei noastre, să aducă cetăţenii mai aproape unii de alţii şi să ancoreze ferm Ucraina şi Republica Moldova în UE”, a declarat comisarul pentru Transport, Adina Vălean.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: