Skip to content
Sport

7 motive pentru care românii aleg să tot meargă în Thassos

Daca ajungi în Thassos în miezul verii, ai senzația că ai ajuns în prima colonie românească. Afluența de români pe metru pătrat te poate face să te simți “ca acasa” sau, dimpotrivă, să îți dea dentimentul că ai nimerit prost pentru un concediu ce se dorea a fi „în străinătate”.

Cu toate acestea există câteva explicații extrem de bune pentru care un român de condiție medie alege să meargă în această insulă grecească. Iată 7 dintre ele:

1. Drumul relativ scurt față de țară. Acest parametru a devenit cu atât mai important cu cât din vara anului trecut s-a deschis o rută suplimentară, mai scurtă. Drumul Ruse-Makaza, care leagă România de Grecia traversând centrul Bulgariei, face parte din coridorul european numărul 9 care face legătura între Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucureşti şi portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee. Distanța dintre Bucuresti si Komotini este de 465 km şi poate fi parcursă cu autoturismul în 6 ore şi jumătate, la care dacă mai adăugăm două ore de traseu până la ferry și apoi traversarea, putem spune că în 8 ore suntem în Thassos.

2. Marea perfectă – albastrul mării Egee fiind recunoscut pentru limpezimea si frumusețea sa.

3. Plajele din Thassos acoperă orice exigență, oricât de ridicată ar fi ea. De la plajele “tip Mamaia” – lungi, cu nisip fin, perfect amenajate (ex: Paradise Beach), până la cele mai sălbatice, dar cu toate facilitățile (ex: plaja Aliki).

4. Drumeții în locuri inedite. În Thassos este locul în care poți să faci excursii off roade cu masini de teren, până în vârful cel mai înalt al insulei, să vizitezi Gioala – piscina creată de mare în stâncă sau să ajungi în promontoriu antic de marmură de la Aliki.

5. Mâncarea excelentă. Iubitorii fructelor de mare au ce să mănânce la terasele de la malul mării, în insulă gătindu-se cantități enorme de caracatiță, creveți si calamari. Dintre acestea se remarcă caracatița sun dry, calamarul umplut și brânza kefalotiri.

6. Dacă tot am ajuns la capitolul mâncare, poți să te repezi până în Potos pentru o masă la terasa Irene. Măcar o persoană din staff vorbește românește și poate să îți recomande, pe limba ta, din deliciile ce fac acest local recunoscut dincolo de granițele elene.

7. Prețurile relativ mici, mai ales prin comparație cu alte destinații de concediu, Thassos fiind o insulă unde poți găsi cazare pentru toate buzunarele. Astfel, poți să îți rezervi o cameră la un spa de lux cu peste 3000 de euro/7 zile sau să plătești, pentru aceeași perioadă de timp 200 de euro într-un studio curat și primitor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *