750 de lei pe cardurile românilor chiar înainte de Paşte 2024

Paste
Sursa foto: Pixabay

Românii care stau la bloc au primit răgaz de aproape un an pentru montarea repartitoarelor, plus un bonus substanţial.

S-a modificat data până la care românii trebuie să-şi monteze repartitoare de căldură. Guvernul a dat OUG, românii cu venituri mici vor primi în acest an un ajutor pe care să-l folosească pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în apartamente.

Președintele Iohannis a semnat, la finalul anului trecut, un decret prin care, în aprilie, cardul de energie va fi alimentat cu 750 de lei bani care pot fi folosiți – în principal – pentru montarea de repartitoare dar și pentru amortizarea facturilor la energie.

Data până la care aceste persoane pot folosi banii de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare este acum stabilită pentru 15 aprilie, însă Guvernul a schimbat termenul prin OUG.

În acest an, se acordă un sprijin temporar „pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice”, potrivit OUG 166/2022.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL