Skip to content
Politică

8 motive pentru care să alegi structura de lemn pentru casa ta

Blogul Spufilor

Te pregatești sa iți construiești casa? Înainte să decizi ce materiale vei folosi, asigură-te că te-ai documentat despre avantajele și dezavantajele tuturor materialelor.

Casele pe o structură de lemn au o mulțime de puncte forte, cum ar fi costurile mai scăzute și timpul redus de execuție al lucrării. Acest tip de construcții asigură ocupanților săi toate cerințele de confort.

PSnews a consultat experții Ameritech Hunedoara, societate specializată în prelucrarea lemnului, și vă prezintă 8 motive pentru care o alegere mai mult decât inspirată ar fi structura de lemn:

  1. Visezi la o vilă ca în filmele americane?

Trebuie să știi că peste 85% din casele din Statele Unite ale Americii și Canada sunt construite pe structură din lemn și, deși multe dintre ele datează din anul 1800, au făcut față testului timpului și sunt locuibile și astăzi.

Indiferent că este vorba de case de locuit, birouri sau spații comerciale, construcțiile din lemn se adaptează oricarui stil arhitectural și de design (tradițional, contemporan ori futurist).

  1. Casa din lemn este mai calduroasă

Atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară, casa de lemn asigură un confort termic excelent și o umiditate interioară optimă. Pentru a te convinge, în țările din nordul Europei, care se confruntă cu temperaturi scăzute pe o perioadă mai îndelungată din an, casele de lemn reprezintă o alegere sigură și foarte populară.

  1. Sunt mai rezistente la cutremur

Verifici site-ul INFP cu regularitate de teama unui cutremur? Pentru a avea o casă mai sigură în cazul unui seism, materialul din care este confecționată structura e esențială. Fiind ușoară și flexibilă, casa cu structură de lemn rezistă la cutremure de peste 8 grade Richter, iar pentru că lemnul se pietrifică în timp, o astfel de construcție va rezista mai mulți ani.

  1. Nu mai ai răbdare să-ți vezi casa construită? Nicio grijă, aproape cât ai bate din palme

Timpul necesar construcției unei case este mult mai scurt decat cel al caselor din zidărie, se pot executa în orice anotimp și se pot amplasa pe terenuri slabe, nisipoase, astfel că te poți muta în timp record în casa visată.

  1. Economisești bani pentru o amenaja cum dorești

O casa de lemn costă mai putin, uneori chiar la jumătate față de alte structuri. O gradină, indiferent de mărime, amenajată și organizată, adaugă un plus de valoare si frumusețe casei. Ameritech produce si comercializează orice tip de mobilier de grădină, inclusiv căsuțe pentru unelte și spații de depozitare a utilajelor de grădină. De asemenea, realizează spații de joacă pentru copii: http://www.ameritech.ro/amr/index.php/tamplarie/

  1. Salvezi mult spațiu pentru designul interior

 Să te muti într-o locuință nouă poate fi o bătaie de cap uneori, mai ales dacă te confrunți cu locuri restrânse. Însă, poți salva mult spațiu alegând o structură de lemn. Casele se pot compartimenta mai usor, instalațiile fiind ascunse în interiorul pereților. Mai mult, se pot modifica structural în timp, se pot muta pereți sau poți face o extindere, prin adăugarea unui nou modul. Singurul tău gând va fi cum să-și decorezi camerele pentru a-ți reflecta cât mai bine personalitatea. Transformă-ți casa într-o locuință ideală, așa cum iți dorești: http://www.ameritech.ro/amr/index.php/tamplarie/

  1. Mediul e foarte important pentru tine?

Unul dintre cele mai importante avantaje este folosirea materialelor naturale în construcția locuinței. Casele Ameritech sunt constructii ecologice, realizate din materiale naturale, constituind un mediu sănătos pentru organismul uman, capabil să se reîncarce fizic si psihic după o zi grea de muncă.

Pentru mai multe detalii, consultați site-ul Ameritech.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *