Skip to content
Dolj Știri locale

80 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Craiova au plecat în concediu de odihnă

Inquam Photos/Octav Ganea

80 de angajați care lucrează în urgență la Spitalul Județean din Craiova vor pleca în concediu de odihnă în luna noiembrie. Conducerea spitalului spune că solicitările angajaților au fost aprobate, deși unitatea se confruntă cu deficit de personal.

Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care aproximativ 200 de persoane ajung zilnic la Urgenţa din cadrul Spitalului Județean Craiova, transmite Mediafax. La această unitate sanitară, în ultimele săptămâni, sunt zeci de cadre medicale care s-au îmbolnăvit de Covid-19 în secţiile ATI şi UPU. În luna noiembrie, 80 de angajaţi din Urgenţă vor pleca în concediu de odihnă. Cristina Geormăneanu, directorul medical al spitalului, spune că toate solicitările au fost aprobate, chiar dacă este deficit de personal. „Am avut grijă să redistribuim personal din alte secţii care au activitate restricţionată. (…) Avem în derulare, în desfăşurare o recrutare de 6 asistenţi medicali pentru Unitatea de Primiri Urgenţe”, explică ea.

Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat, spune că problemele ar putea fi rezolvate dacă ar fi angajate mai multe cadre medicale. „Avem un deficit de asistenţi medicali, aproape cu exactitate, dacă vreţi, de peste 130. La personalul medical avem un deficit de peste 300 de persoane. (…) Dacă am avea numărul normal, atunci s-ar forma echipe care ar trebui să se schimbe mult mai des”, spune el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *