80% din carnea de porc din România vine din import, avertizează ANPC

abator carne porc
Sursă Foto: Abator/ L'aisen Nouvelle

Aproximativ 80% din carnea de porc de pe piața din România provine din import, cea mai mare parte a cărnii vândute în magazine nefiind produsă în ferme locale, avertizează Paul Anghel, director general la ANPC.

Carnea din galantare provine din țări precum Spania, Germania sau chiar din Chile, de la 13.000 km distanță.

Problema este că au fost identificate cazuri în care carnea importată este ambalată în România și prezentată ca fiind românească. Comisarii ANPC au găsit carcase de porc sau piese de carne etichetate cu steagul României la vitrină, deși în realitate proveneau din Spania.

Lanțul lung de aprovizionare poate afecta prospețimea cărnii dacă nu sunt respectate condițiile de temperatură și igienă. Cu cât lanțul de distribuție este mai lung, cu atât crește riscul ca produsul să își piardă calitățile și să sufere o alterare accelerată.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: