Autorităţile ar putea declara epidemie de gripă în România. Lista măsurilor ce ar putea fi luate în spitale sau şcoli

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Autorităţile din România ar putea declara mâine epidemie de gripă. Decizia va fi luată în funcţie de ultimele date de la Institututul Naţional de Sănătate Publică în privinţa îmbolnăvirilor.

Datele privind cazurile de gripă raportate mâine de Institutul Național de Sănătate Publică ar putea aduce în primul rând noi reguli în unităţile medicale. Unele spitale deja glomerate au stabilit ca vizitele aparţinătorilor să fie reduse sau să fie suspendate.

Atenție! Dacă va fi declarată epidemie de gripă sau situaţie epidemică, personalul medical trebuie să poarte cu stricteţe echipamentul de protecţie, astfel încât să nu ducă boala şi altor pacienţi. Totodată, masca de protecţie va fi recomandată atât pacienților, cât şi aparţinătorilor. Iar unităţile medicale ar trebui să găsească saloane separate pentru cei cu gripă sau viroze, dacă infrastructura medicală permite acest lucru.

Epidemia de gripă va fi şi un semnal de alarmă cu privire la vaccinare. Specialiștii spun că nu este târziu pentru vaccinarea împotriva gripei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: