Guvernul interzice vânzarea locuințelor ANL închiriate tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate

Sursa foto: Facebook

Locuințele Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate nu vor mai putea fi vândute, conform unui ordonanțe de urgență adoptată de către Guvern și anunțată anterior de Profit.ro.

Totodată, au fost stabilite tarife minime de închiriere a locuințelor ANL, iar autoritățile locale vor fi penalizate dacă nu transferă la timp chiriile la buget.

Legea prevede acum că locuințele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite și destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate, pot fi vândute titularilor contractelor de închiriere, după expirarea a minimum 6 ani consecutivi de la data încheierii.

Acum, însă, Guvernul a decis excluderea de la procedura de vânzare a locuințelor pentru tineri destinate închirierii în mod exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ și/sau sănătate, ”ținând cont de situațiile înregistrate la nivel local prin înstrăinarea acestor tipuri de locuințe după achiziția lor”. Cu alte cuvinte, Executivul dă de înțeles că aceste locuințe au fost cumpărate doar pentru a fi revândute ulterior.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: