Victor Ponta arată vinovaţii în procesul cu Roşia Montană, în care România va pierde o sumă uriaşă

Victor Ponta
Sursă foto: Facebook/ Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a reacţionat vehement în scandalul legat de procesul pe care România ar urma să-l piardă împotriva companiei Gabriel Resources, legat de proiectul Roşia Montană, după ce a fost acuzat de Dacian Cioloş că ar fi vinovat pentru această decizie.

Victor Ponta a amintit faptul că Dacian Cioloş este cel care a insistat pentru înscrierea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, lucru ce a dus la imposibilitatea exploatării zonei de către Gabriel Resources, motiv pentru care compania a dat România în judecată.

”In 2021  Dacian Ciolos anunta fericit ca, de ziua lui, a primit cadou “Rosia Montana in UNESCO” ; nu a zis daca a primit cadou si de la Soros de ziua lui! Dar Romania a primit “cadou” de la Ciolos un proiect distrus, un proces pierdut si multe miliarde pierdute! In orice tara normala Ciolos ar fi judecat pentru “subminarea economiei nationale” – dar in Romania il punem pe Ciolacu ( si contribuabilii romani) sa plateasca!

Proiectul “Rosia Montana” a demarat in Romania in anul 2000 – desi a fost dorit de miliardarul George Soros a ajuns la alti oligarhi din lumea Internationala a aurului! De aici au inceput problemele – si bietii romani o sa plateasca iar “oalele sparte” .

Proiectul de lege pentru “Rosia Montana” prevedea conditii extrem de bune pentru Romania – aproape 350 milioane de Euro / an incasari din redevență, taxe si impozite plus toate lucrarile de decontaminare a lacurilor de cianură ramase din perioada comunista. In Parlament PSD a initiat si condus o Comisie Speciala care sa gaseasca solutiile cele mai bune si sa prezinte transparent oamenilor situatia.

PNL initial a sustinut proiectul de lege/ după care, in Septembrie 2013 s-au razgandit si au anuntat oficiala ca voteaza impotriva!

In 2014 candidatul PNL la Prezidențiale, Klaus Iohannis, a anuntat clar ca este impotriva Proiectului!

In 2015 Klaus Iohannis a realizat ca trebuie sa isi schimbe abordarea/ si a spus ca trebuie renegociat. Moment in care “sorosistii” s-au activat la proteste . Si asa a aparut “din joben” Dacian Ciolos – cel mai sigur “vanzator” al Romaniei. Ca sa fie sigur ca “Proiectul” va fi blocat definitiv Guvernul “Ciolos” a cerut inscrierea Zonei “Rosia Montana” în Patrimoniul UNESCO.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: