Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul care modifică Legea cetățeniei

Sursă foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative. Ministra Justiţie Alina Gorghiu a precizat că revizuirea legii cetăţeniei este un pas necesar pentru ca România să adere la Visa Waiver.

„Este un proiect aşteptat. Revizuirea legii cetăţeniei este un pas necesar pentru ca România să adere la Visa Waiver.  Prin această lege, urmărim  să eliminăm riscurile dobândirii în mod ilegal a cetăţeniei române. Într-un  număr semnificativ de dosare de cetăţenie, au fost depuse documente de stare civilă care s-au dovedit a nu fi autentice, de aceea,  prin noua lege am consolidat cerinţele şi procedurile pentru acordarea sau redobândirea cetăţeniei. România are nevoie, mai ales în această materia a cetăţeniei, de un cadru normativ simplu, previzibil şi stabil”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit comunicatului de presă al MJ.

Proiectul este iniţiat de Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor şi aduce următoarele schimbări:

– Soluţionarea dosarelor privind cetăţenia în ordinea cronologică a depunerii acestora (prioritizarea doar pentru cazuri justificate şi limitativ prevăzute);

– Termene clare şi un proces eficient pentru obţinerea cetăţeniei române;

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: