Dumitru Coarnă anunţă motivele demisiei din AUR: Încălcarea legii partidelor politice

Dumitru Coarnă
Dumitru Coarnă / sursa: Facebook

Deputatul Dumitru Coarnă a anunțat într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook, că motivele demisiei din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), împreună cu întreaga filială din Călărași a formațiunii, acuzând conducerea partidului de încălcarea Legii partidelor politice şi a statutului.

„De la momentul anunțului demisiei în bloc a organizației AUR Călărași, în spațiul public, au apărut multe informații false pe care doresc, într-un mod transparent, să le clarific.

În primul rând, motivele demisiei întregii organizații AUR Călărași sunt legate de nerespectarea legislației în vigoare de către conducerea AUR. Și, aici, mă refer la:
– Legea partidelor politice (Legea 14/2003);
– Statutul AUR
De asemenea, din motive care îmi scapă, mie și altor colegi din țară, conducerea AUR refuză să înființeze filiale/organizații județene. De ce? Nu știu, pentru că, din păcate, nu am primit un răspuns clar. Și, nici alți președinți de filiale nu au primit un răspuns clar. În mod evident, conducerea AUR preferă Împuternicirile” în locul înființării statutare a filialelor/organizațiilor.

În al doilea rând, acuzele conducerii AUR legate de presupusele fraude financiare fac parte tot din categoria știrilor false. În realitate, până la momentul demisiei, situația este următoarea:
1. La preluarea organizației AUR Călărași (iulie 2023), am găsit 0 membri, nicio adeziune și nicio cotizație;
2. În prezent, organizația AUR Călărași are peste 600 de membri cu adeziune aprobată și cotizație plătită la zi;
3. În prezent, organizația AUR Călărași are și 800 de simpatizanți;
4. Urmare a cotizațiilor achitate de membri, organizația Călărași a virat, prin transfer bancar, către AUR suma de 25.000 lei, reprezentând contravaloarea cotizațiilor achitate de membri cărora li s-a emis și documente justificative legate de plata cotizației. Nu am utilizat aplicația electronică pentru că, din punctul meu de vedere, încalcă legislația cu privire la GDPR, dar și pe cea cu privire la Legea 14/2003 și statutul AUR.
5. Organizația AUR Călărași a avut cheltuieli în cuantum de aprox. 80.000 lei reprezentând achiziții de materiale, activități politice și susținerea unor campanii AUR (Caravana medicală).

Știrile false pe care diverși oameni aflați în conducerea AUR doresc să le acrediteze în spațiul public nu reprezintă altceva decât încercarea de a ascunde motivele care au stat la baza deciziei de demisie în bloc a membrilor organizației AUR Călărași, respectiv:
– Nerespectarea legii partidelor politice (Legea 14/2003);
– Nerespectarea statutului AUR;
– Refuzul de a înființa filiale/organizații județene”, a scris Coarnă pe Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: