Azilele groazei. Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma: Este dezgustător!

Hubert Thuma cj ilfov pnl ilfov

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a reacționat public după ancheta privind situația azilelor de bătrâni din Ilfov.

„Nu avem drept de control. Totul părea în regulă acolo, noi am trimis control acum 2 săptămâni în Afumați. Dacă cei care au fost în control nu și-au făcut datoria, o să plătească. Așteptăm ancheta Parchetului, însă pot să vă spun că ceea ce am văzut este dezgustător, fiecare încearcă să arunce vina și responsabilitatea pe altcineva. Cei care aveau drept de control sunt sub Ministerul Muncii. Eu am cerut un control de la CJ, să vedem dacă cei de la DGASCP și-au îndeplinit atribuțiile.

Vreau să aștept rezultatul anchetei și după o să luăm și noi decizii, ce o să facem mai departe. Nu am informații despre ceea ce o să se întâmple cu bătrânii și nici nu știm unde se află în acest moment. Legea ne obligă să nu avem mai mult de 50 de beneficiari într-un centru. DGASPC a fost obligat sa suplimenteze de la instituții private”, a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, la Digi 24.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT în urma efectuării unor percheziţii la mai multe azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile. Acestea erau supuse la tratamente inumane ori degradante, erau exploatate prin muncă neremunerată prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: