Fraudă online în numele STB

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Directoratul Național de Securitate Cibernetic (DNSC) avertizează asupra unei fraude online în care este folosit numele Societății de Transport București (STB).

Potrivit DNSC, rețelele sociale rămân în continuare un mijloc popular de propagare a fraudelor online. Atacatorii se folosesc de conturi compromise sau generează unele noi, pentru a promova „oferte” de nerefuzat ce au ca scop de fapt culegerea datelor de la potențialele victime. În acest caz, atacatorii se deghizează în STB (tag).

„În imaginea care însoțește postarea cu mesaj fals sunt utilizate elemente de identitate ale STB SA – respectiv autobuzul, cardul activ. Facem precizarea că aceste imagini sunt utilizate fraudulos, fără acceptul STB SA. Mesajul promovează care poate fi utilizat pentru cu mijloacele de transport STB. Societatea de Transport București STB SA anunță publicul călător că nu există un asemenea ”, a transmis și STB.

Specialiștii DNSC explică ce trebuie să facem pentru a evita fraudelor similare:

-Suntem atenți la denumirea paginii care publică reclama. Dacă aceasta nu corespunde cu o denumire a unei entități oficiale, sunt șanse mari să fie vorba de o fraudă. Verificăm alternativ și când a fost lansată pagina, câți urmăritori are și care este obiectul de activitate.

Citeşte mai mult AICI

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: