Iohannis, în Parlamentul European: Pledez pentru o uniune puternică, consolidată, unită, solidară

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis, aflat miercuri la Parlamentul European de la Strasbourg, unde s-a adresat plenului în cadrul dezbaterii „This is Europe / Aceasta este Europa”, a declarat că va lansa o serie de idei pe care le-a elaborat. El a subliniat că pledează pentru o uniune puternică, consolidată, unită, solidară și cu concepte solide pentru următorii ani, în beneficiul cetățenilor europeni.

Mă aflu aici la Parlamentul European pentru a participa la dezbaterea „This is Europe”.

Am avut o întâlnire foarte bună cu doamna președintă. Evident, i-am mulțumit pentru sprijinul constant și ferm si pentru sprijinul acordat pentru intrarea României în Spațiul Schengen.

Am discutat despre prioritățile de pe agenda europeană în această perioadă foarte importantă când ne pregătim pentru alegerile europarlamentare. Vorbim despre extinderea uniunii, gestionarea migrației… pe scurt, demersuri care să ne consolideze uniunea intern și extern și să consolidede rolul global al Uniunii Europene.

Am apreciat măsurile doamnei președinte de reformare a Parlamentului European.

Am dicutat clar si despre războiul din Ucraina și despre cum trebuie să ramanem uniți. Am dsicutat și despre Moldova, despr ece se poate face, mai ales acum, după ce s-a decis că trebuie să devină parte a spatiului european.

Eu voi lansa o serie de idei pe care le-am elaborat în ultima vreme, Sunt foarte curios să văd ce reactii au parlamentarii europeni. Avem alegeri europene, dar avem și foarte multe alegeri în state membre. Eu pledez pentru o uniune puternică, consolidată, unită, solidară și cu concepte solide pentru următorii ani, în beneficiul cetățenilor europeni.”

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: