Emil Dumitru (PNL) desființează „o declarație mincinoasă” a ministrului Agriculturii: „Asta e arta manipulării!”

Emil Dumitru

Invitat joi în emisiunea Puterea Știrilor, deputatul PNL Emil Dumitru, vicepreședinte în Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților, a desființat „o declarație mincinoasă” a ministrului Agriculturii. „Mi se pare revoltător ca un ministru să vină să manipuleze opinia publică și fermierii”, spune Emil Dumitru.

Reacția liberalului vine după ce, invitat miercuri în studioul Puterea Știrilor, Florin Barbu, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, le-a mulțumit fermierilor că au protestat și a declarat, în mod surprinzător, că protestele acestora chiar l-au ajutat. Ministrul Barbu a declarat și că „aproape jumătate din ordonanțe nu erau de natura Ministerului Agriculturii”, ci aparțineau de ministere conduse de liberali  – Ministerul de Interne, Ministerul de Finanțe și Ministerul de Justiție.

„Am fost, i-am rugat, le-am arătat care sunt revendicările fermierilor, am încercat să discut, și așa cum spuneam, aceste acte normative – și sunt adresele înregistrate, adică le putem face public oricând – aceste acte normative erau trimise și cu o lună înainte de a începe acest protest spontan”, a spus ministrul Agriculturii.

Replica PNL

„Când avea dreptate domnul ministru, când într-o zi de miercuri îi făcea pe fermieri protestatari și că cei care protestează la Afumați nu sunt fermieri, sunt protestatari? Sau acum când le mulțumește fermierilor pentru protestele pe care le-au avut? Să știți că fermierii n-au ieșit în stradă pentru că le este bine și că au vrut ei să se răscoale împotriva administrației agricole din România(…)

Eu cred că dacă vrea să dea dovadă de seriozitate, domnul ministru n-ar trebui, în primul rând, să se compare cu domnul Nicolae Ciucă și nici n-ar trebui să se împăuneze crezând că a rezolvat problemele fermierilor în 2 zile. Lucrurile nu sunt deloc așa și timpul va demonstra dacă are sau nu dreptate. Important este să își continue efortul, să-i pună la treabă pe cei pe care îi are în subordine(…).

Am mai văzut o declarație mincinoasă făcută de ministrul Barbu pe directiva SUR de utilizare a pesticidelor. Comisia a făcut o propunere inacceptabilă de către statele membre, cu reducerea cantităților de pesticide la 50%. România are un consum de 700 de grame de pesticide/ hectar, raportându-ne la Olanda, care are 8 kg. În Parlamentul European, în comisia de agricultură unde Daniel Buda este președinte a făcut un amendament care spunea că statele membre care se află sub media UE să nu li se plice acel procent de reducere, iar statele care se află peste medie să vină în media UE și România era practic exceptată. Ce au făcut colegii socialiști? Au votat alături de Verzi respingerea acestei propuneri. Mi se pare revoltător ca un ministru să vină să manipuleze opinia publică și fermierii explicând că doar colegii socialiști au votat respingerea amendamentului, în condițiile în care acel amendament 502 nu făcea altceva decât să le scadă competitivitatea fermierilor din vestul Europei și fermierii români nu erau afectați. Dar asta e arta manipulării, înțelegem că în socialism se practică acest sport”, a declarat deputatul PNL Emil Dumitru, la Puterea Știrilor.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: