Ajutor pentru transportatori, menit să compenseze creşterea preţului la combustibil, promovat de Ministerul de Finanţe

benzinărie pompă motorină benzină carburanţi
Sursa foto: Freepik

Ministerul Finanţelor anunţă, vineri, o schemă de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil, pentru a veni în sprijinul operatorilor de transport rutier. Un proiect de Hotărâre de Guvern a fost supus dezbaterii publice. Valoarea ajutorului este de 13 bani pe litrul de combustibil şi se acordă până la 31 decembrie 2024.

”Ajutorul de stat va fi acordat sub forma unui grant acordat operatorilor economici licenţiaţi în România, care desfăşoară activităţi de transport rutier de mărfuri în cont propriu sau contra cost şi transport de persoane„, anunţă, vineri, Ministerul Finanţelor, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, bugetul schemei de ajutor de stat este de 180 de milioane de lei pentru un număr estimat de 4000 de operatori economici.

”Sunt tot mai multe firme de transport care nu au posibilitatea absorbţiei creşterii costurilor de operare, presiunea preţului la carburant aducând costuri suplimentare imediate care pot determina insolvenţa sau chiar falimentul. Este o măsură temporară de sprijin, în contextul în care, în imaginea de ansamblu, ele sunt interconectate cu alte sectoare economice, cum sunt producţia, comerţul, agricultura şi turismul. Este un mod prin care, indirect, facilităm transportul materiilor prime, produselor finite, echipamentelor şi persoanelor, pentru a asigura funcţionarea eficientă a întregii economii. Avem o viziune clară în a construi scheme pentru investiţii care să stimuleze dezvoltarea şi să susţină progresul economic. Însă, în acelaşi timp, trebuie să recunoaştem importanţa echilibrului şi a abordării integrate, acolo unde putem lua decizii care generează efect multiplicator”, a explicat ministrul Marcel Boloş.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: