Victorie muncită pentru România contra Belgiei în Rugby Europe Championship

Sursă foto: Facebook/ Rugby Romania

Naţionala României a obţinut o victorie muncită în faţa formaţia Belgiei, cu scorul de 33-18 (14-6), sâmbătă, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti, în Grupa B din Rugby Europe Championship 2024.

”Stejarii” au reuşit a doua victorie consecutivă, una cu punct bonus defensiv, după ce au marcat cinci eseuri.

Belgia, autoarea unei mari surprize în etapa de debut, 10-6 cu Portugalia, a început bine meciul şi a presat mai mult, reuşind să marcheze din două lovituri de pedeapsă (0-6), prin Jordan Gott (6, 10).

Treptat, echipa antrenată de David Gerard a echilibrat jocul şi a reuşit să treacă în avantaj prin eseul lui Alexandru Savin (26), transformat de Ionel Melinte (26). Lovitura ”stejarilor” a fost una triplă, pentru că belgienii au primit un cartonaş galben la aceeaşi fază.

Presiunea pusă de jucătorii români s-a concretizat printr-un eseu splendid reuşit de Alin Conache (40), transformat de Melinte, astfel că scorul la pauză a fost 14-6.

În finalul primei reprize, Dragoş Ser a primit o lovitură care l-a făcut KO, astfel că a avut nevoie de intervenţia staffului medical şi a fost schimbat.

România a început foarte bine repriza secundă, marcând un nou eseu, prin Tevita Manumua (45), dar Melinte a ratat transformarea dintr-o poziţie dificilă (19-6).

Jocul bun al ”stejarilor” a adus un eseu de penalitate (55) şi desprinderea pe tabelă la 26-6.

Belgia nu a renunţat la luptă şi a revenit în joc, primind un eseu de penalitate (61), astfel că scorul s-a strâns din nou, 26-13. Câteva greşeli tehnice ale jucătorilor români a făcut ca echipa antrenată de francezul David Gerard să rămână în 13, iar ”diavolii roşii” au reuşit o încercare, prin Simeon Soenen (73), nefructificată de Gott.

Finalul a aparţinut echipei României, care a mai marcat un eseu, prin Florian Roşu (80+3), transformat de Melinte (80+4).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: