METEO: Scăderi de temperatură și precipitații în aproape toată țara

Sursa foto: pixabay
Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo pentru marți, 13 februarie, indică o răcire a vremii, mai ales în zonele montane și de nord, însoțită de precipitații în diferite regiuni ale țării. Potrivit ANM, în ciuda scăderii treptate a temperaturilor, vremea în România rămâne relativ blândă pentru această perioadă a anului.

În țară, vremea se va răci față de zilele precedente, cu o accentuare mai puternică în centrul și nordul teritoriului. Cu toate acestea, valorile termice se vor menține ridicate pentru această perioadă a anului. Cerul va fi înnorat, iar temporar vor apărea ploi în Transilvania, Maramureș și în cea mai mare parte a Moldovei.

În zonele montane, se anunță precipitații extinse, mai ales sub formă de ploaie, însă la altitudini mai mari de 1400 de metri, ninsorile vor predomina treptat. Cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele Carpaților Meridionali și în alte regiuni, cu izolatii în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 6 grade Celsius. În unele locuri, se vor semnala condițiile de ceață.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: