Controale în 54 de centre rezidențiale din Argeș, după ororile din Ilfov

batran
Sursa foto: unsplash.com

Prefectul județului Argeș a înființat o comisie de control pentru centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor. Un număr de 54 de centre din județ urmează să fie verificate.

După incidentele din județul Ilfov, când polițiștii au descoperit că bătrânii din trei cămine erau supuși la tratamente inumane, se vor face controale în toate centrele din țară.

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a emis un ordin care stipulează constituirea unei comisii mixte de control pentru centrele rezidențiale din județ.

„Nu voi tolera, nu voi accepta și mă voi asigura că sunt sancționate dur abuzurile, umilirea celor aflați în nevoie și îi anunț de acum pe cei care se gândesc că mai pot ocoli legea și lucra în detrimentul beneficiarilor, că îi așteaptă o soartă grea”, a precizat prefectul Radu Perianu, potrivit adevarul.ro.

Comisia este formată din specialiști de la Corpul de Control al prefectului și reprezentanți de la Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor. Prefectul va fi președintele comisiei.

Ceea ce vă pot spune cu siguranță este că de luni vor începe controale. O serie de instituții au efectuat deja controale. Mă refer la Protecția Consumatorului, la AJPIS. Au efectuat controalele tematice în cadrul îndeplinirii atribuțiilor lor de serviciu. Comisia nou înființată va avea propriile controale, strategii și priorități toate vizând aceste instituții, să spunem azile pentru persoane în vârstă”, a declarat Radu Perianu.

Zeci de persoane au fost supuse unor tratamente inumane

În jur de 100 de persoane în vârstă au fost salvate de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la mai multe cămine din județul Ilfov. Bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: