Romașcanu: Mircea Geoană a sunat la toți colegii din PSD și nu i-a răspuns nimeni

Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană
Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Mircea Geoană a sunat la toți colegii din PSD și nu i-a răspuns nimeni, a declarat miercuri Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, în direct la Puterea Știrilor. Afirmația vine în contextul în care secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a susținut luni seara că Marcel Ciolacu și liderii PSD s-au dus la el „în birou” să îi propună să candideze la Președinția României susținut de PSD.

„Domnul Geoană să candideze la prezidențiale? Să candideze, cine îl oprește?(…) Singurul lucru pe care poți să îl comentez legat de domnul Geoană este că mă așteptam. Sigur, poate face și un joc politic într-o poziție în care poate emite aceste pretenții, dar mă gândesc că atunci când toată lumea se ocupă de înarmare, toată lumea vorbește de războiul din Ucraina, dumnealui face școli de vară, școli de toamnă. Mă gândesc că poziția pe care o are ar trebui să-l facă să fie mai dedicat în acea zonă deocamdată, iar în al 2-lea rând, dacă vrea ceva, să spună explicit.

Înțeleg că a sunat pe la toți colegii PSD-iști și nu i-a răspuns nimeni. Să spună Mircea Geoană și când a avut loc această discuție despre care spune și ce martori are care să îi susțină declarația. Domnul Ciolacu a fost foarte ferm și nu pot decât să-l cred că nu a existat această conversație. Nu știu de ce a lansat Mircea Geoană așa ceva pe piață, pentru că riscă foarte mult dl. Geoană. Riscă să fie tratat ca fiind neserios, nu numai de politica internă, ci și de cea internațională”, a declarat Lucian Romașcanu, în direct la Puterea Știrilor.

 

 

Reacția ironică a lui Marcel Ciolacu, după ce Geoană a spus că i-a cerut să candideze la Președinție susținut de PSD: „Și apoi am mers la doamna Șoșoacă”

Marcel Ciolacu l-a ironizat, marți, pe Mircea Geoană, după ce acesta a spus luni seară că lideri ai PSD, inclusiv Ciolacu, ar fi mers la el „în birou” să îi propună să candideze independent la Președinție, susținut de PSD.

„După ce i-am cerut lui domnul Mircea Geoană, am plecat și i-am cerut doamnei Șoșoacă să fie premier”, a fost reacția lui Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a spus că nu știe dacă va candida sau nu la președinție, dar că „niciodată” PSD și nici el nu vor propune și nu le va „trece prin cap” să susțin un candidat independent:

„Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit sa fiu candidat.

Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist, de membru fondator de 30 și de ani: niciodată PSD-ul și eu, personal, nu am să propun și nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un candidat independent din partea PSD-ului”.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat luni seară că lideri ai PSD, inclusiv Marcel Ciolacu, ar fi mers la el „în birou” să îi propună să candideze independent la Președinție, susținut de PSD.

„Se întâmplă ceva cu ei și evident că aud și eu și privesc declarațiile. E o anumită nervozitate, un început de iritare. E o vorbă românească: „De ce ți-e frică nu scapi”. Și apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi președinția României. Că dânșii au numărul meu sau nu, eu am și număr belgian și românesc, nu văd o problemă. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană, la Digi24.

El a mai spus că decizia lui ca potențial candidat va fi anunțată când va veni momentul.

„Mai vedem, există opțiune politică, în viața privată, neguvernamentală. După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc și la interesul meu și al familiei mele, mă gândesc și la interesul țării, mă preocupă ce se întâmplă în România, am slujit țara toată viața și dacă va fi o șansă s o fac direct sau indirect o voi face”, a mai declarat Mircea Geoană, subliniind că are „la NATO de terminat un job important și este hotărât să-și ducă misiunea în condiții foarte bune, ca până acum”.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: