Raluca Turcan: Rezultatele sunt bune, dar PNL Sibiu și-a propus mai mult!

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raluca Turcan, ministrul al Culturii şi deputat de Sbiu, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă că rezultatele din Sibiu sunt bune, însă echipa locală a PNL „şi-a propus mai mult”.

„Noi, liberalii, am susținut tot timpul că pentru a crește standardul de viață al sibienilor este necesar să aducem în județ nu numai investiții străine de calitate, ci și investiții publice materializate în drumuri rapide și moderne, trotuare refăcute, școli reabilitate, spitale dotate, rețele de utilități la care doar am sperat și astăzi, în cele mai multe situații, acestea sunt realizate.

Toate acestea sunt posibile pentru ca PNL deține președinția Consiliului Județean cu Daniela Cîmpean, majoritate în Consiliul Județean, primari destoinici, cu proiecte. Acestea sunt realitate pentru că a existat sprijin guvernamental, Guverne concentrate pe investiții și sprijin pentru autoritățile locale, indiferent de culoarea politică. Toată echipa PNL Sibiu, la nivel local sau național, a urmărit dezvoltarea în interes public, pentru viața de zi cu zi a oamenilor.

Amintesc că județul Sibiu este unul dintre județele puternic dezvoltate ale țării.

Cu toate acestea, PNL Sibiu, prin tot ceea ce am reușit să facem noi, aleși locali, parlamentarii PNL si membri ai Guvernului, am menținut județul în topul dezvoltării și am contribuit la modernizarea tuturor localităților sibiene.

Direcția județeană de statistică Sibiu ne arată că:

  • – PIB/locuitor în 2007 (aderarea la UE) era de 21,3 mii lei, iar până în 2020 s-a triplat (peste 59 mii lei) și anul acesta va fi aproape de 4 ori mai mare decât de la aderarea la UE.
  • – Câștigul salarial mediu net/bani în mână (oct. 2023) în Sibiu este mai mare decât media națională (4.893 lei la Sibiu față de 4.692 media națională.
  • – Rata șomajului printre cele mai mici din țară – 2,7%. Dimpotrivă, o mare provocare este lipsa forței de muncă pentru antreprenorii sibieni.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: