Ministrul Odobescu, întâlnire la Munchen cu veterani de pe frontul ucrainean

Luminița Odobescu / Facebook
Sursa foto: Facebook / Luminița Odobescu

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a participat, în cea de-a doua zi a Conferinţei de Securitate de la Munchen, la o întâlnire cu un grup de veterani de pe frontul ucrainean, prilej cu care a transmis un mesaj ferm de solidaritate a României cu Ucraina şi poporul ucrainean, ”în lupta lor legitimă de a-şi apăra independenţa, integritatea teritorială şi suveranitatea în faţa războiului de agresiune ilegal al Rusiei”.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES, ministrul Luminiţa Odobescu a participat sâmbătă la cea de-a doua zi a Conferinţei Internaţionale de Securitate de la Munchen, a cărei agendă a inclus o întrevedere cu veterani de război ucraineni, un eveniment dedicat situaţiei femeilor din Afganistan şi întâlniri cu omologi, dar şi cu şi reprezentanţi ai unor think-tank-uri internaţionale.

Astfel, ministrul Luminiţa Odobescu a participat la o întâlnire cu un grup de veterani de pe frontul ucrainean, prilej cu care a transmis un mesaj ferm de solidaritate a României cu Ucraina şi poporul ucrainean, în lupta lor legitimă de a-şi apăra independenţa, integritatea teritorială şi suveranitatea în faţa războiului de agresiune ilegal al Rusiei.

Demnitarul român a adresat felicitări pentru curajul şi rezilienţa armatei ucrainene şi a poporului ucrainean şi a exprimat încrederea că sacrificiile vor fi răsplătite prin înfăptuirea justiţiei şi tragerea la răspundere pentru crimele comise de Rusia împotriva Ucrainei.

Ministrul român de Externe a luat parte şi la o masă rotundă dedicată situaţiei actuale a femeilor din Afganistan, organizată de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock, şi de ministrul Afacerilor Externe al Canadei, Melanie Joly.

Demnitarul român a relevat crizele multiple care afectează simultan Afganistanul la nivel de securitate, umanitar, economic şi politic şi a punctat în mod particular deteriorarea gravă a drepturilor omului şi a democraţiei în întreaga ţară, cu o tendinţă dramatică de încălcare a drepturilor femeilor şi fetelor, inclusiv prin excluderea lor sistematică din majoritatea sferelor vieţii publice. A subliniat rolul esenţial al ONU, dar şi al coordonării la nivel regional şi internaţional, inclusiv pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi pentru încălcarea acestor drepturi.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: