Ministerul Educaţiei include Olimpiada de Securitate Cibernetică în calendarul olimpiadelor naţionale şcolare

Sursa foto: Pexels

Ministerul Educaţiei a publicat recent lista olimpiadelor care vor fi organizate şi se vor desfăşura în anul şcolar 2023 – 2024. În calendarul competiţiilor naţionale aprobate de minister se află, în premieră, Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC), ca o recunoaştere clară a importanţei majore pe care o dobândeşte educaţia de securitate cibernetică în România, în contextul evoluţiei tehnologice rapide, dar şi al deficitului de specialişti în acest domeniu.

Olimpiada de Securitate Cibernetică se va desfăşura în două etape, astfel: faza judeţeană (2 martie 2024) şi faza naţională (22-25 mai 2024). Sesiunea etapei judeţene este formată dintr-o probă teoretică de o oră şi o probă practică de cinci ore, cu o pauză de maximum 30 de minute între cele două. La etapa naţională va fi susţinută o singură probă de concurs, care va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice şi aplicaţii practice de tip Jeopardy, arată comunicatul de presă al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Participanţii la faza naţională a olimpiadei vor avea şansa de a fi selecţionaţi în lotul lărgit al echipei naţionale de cybersecurity (Team Romania) pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC). Selecţia va fi susţinută în cea de a doua zi de concurs şi constă într-o probă de aplicaţii practice cu un grad mai mare de dificultate, ce cuprinde un exerciţiu de  tip Attack & Defence.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: