Curtea de Conturi a României, în parteneriat cu Instituţia Supremă de Audit a Franţei organizează marţi şi miercuri, la Bucureşti, seminarul cu tema „Auditul cheltuielilor publice efectuate în perioada crizei sanitare şi al implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă”.
Seminarul Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF) cu tema „Auditul cheltuielilor publice efectuate în perioada crizei sanitare şi al implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă”, organizat de Curtea de Conturi a României, în parteneriat cu Instituţia Supremă de Audit a Franţei (Curtea de Conturi a Franţei) va reuni aproape 70 de reprezentanţi din 24 de instituţii supreme de audit francofone se va desfăşura în perioada 11-12 iulie 2023, la Intercontinental Athénée Palace, a anunţat Curtea de Conturi.
„În cadrul dezbaterilor vor fi atinse subiecte referitoare la auditarea implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite (ODD), cu accent pe auditarea fondurilor dedicate combaterii pandemiei COVID – 19 (ODD 3 – Sănătate şi bunăstare) şi pe impactul activităţii instituţiilor supreme de audit asupra părţilor interesate şi a cetăţenilor (ODD 16 – Pace, justiţie şi instituţii eficiente)”, precizează instituţia.
În prima zi, discuţiile încep la ora 9, cu discursul preşedintelui Curţii de Conturi Mihai Busuioc, urmat de cel al preşedintelui Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone, de cel al lui Pierre Moscovici, prim-preşedintele Curţii de Conturi a Franţei şi de discuruile ministrului Finanţelor Marcel Boloş şi ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila.
Vor mai rosti discursuri Laurence Auer – ambasadoarea Franţei în România, Sorin Cîmpeanu – vicepreşedinte al Senatului, preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei, LászlóBorbély, consilier de Stat şi Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, Luca Niculescu – secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe – Coordonator Naţional pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi fost ambasador al României în Republica Franceză (2016 – 2022), Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, instituţie de învăţământ superior în cadrul căreia funcţionează Casa Francofoniei din România.
De asemenea, este programată şi masa rotundă cu tema: „Cum se pot audita cheltuielile publice din perioada crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19, din perspectiva obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030 a Organizaţiei Naţiunilor Unite?”.
Cea de a doua zi este consacrată meselor rotunde şi atelierelor, printre temele abordate aflându-se „Implicarea societăţii civile în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD)”, „Cum oferă ODD-urile sprijin pentru realizarea auditurilor?”, „Care este locul instituţiilor supreme de audit în dezbaterea publică? Cum să implicăm cetăţenii? Ce impact are activitatea instituţiilor supreme de audit asupra publicului larg, a organizaţiilor internaţionale şi a mediului politic ?”, „Cum pot fi utilizate ODD-urile în activitatea instituţiilor supreme de audit”/„Care este rolul SAI-urilor în realizarea ODD-urilor?”.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News